3 redenen waarom motorrijden helemaal te gek is!

Ben je al tijden aan het twijfelen om je motorrijbewijs te halen? Of heb je je motorrijbewijs al een tijdje en heb je je caferacer enkele jaren geleden de deur uitgedaan en ervaar je nu spijt? Dan is het nu een goed moment om (opnieuw) te beginnen met motorrijden. Motorrijden is namelijk zoveel meer dan je enkel op snelle wijze van A naar B te verplaatsen. Het is niet alleen een vervoersmiddel, het is een hobby. Bovendien zit er aan motorrijden een aantal mooie voordelen verbonden. Twijfel je nog steeds? Hieronder geven we 3 redenen waarom motorrijden helemaal te gek is. Waarschijnlijk zul je na het lezen van dit artikel niet kunnen wachten om op de motor te stappen.

 

1. Gevoel van vrijheid

 

Toegegeven: niet iedereen is weggelegd voor motorrijden. Het ligt je of het ligt je niet. Toch kan je pas echt zeggen of motorrijden iets voor jou is wanneer je daadwerkelijk op de motor stapt en wegrijdt. Neem dan ook gerust een proefles of stap eens achterop bij vrienden die wel al een motorrijbewijs hebben. Motorrijden is al een ervaring op zich. Het is niet te vergelijken met ieder ander vervoersmiddel. Je moet het ervaren wil je er over mee kunnen praten. Het geeft een ultiem gevoel van vrijheid. Je kunt vele kilometers aan één stuk rijden, zonder richting of doel. Enkel rijden. Het gaat er niet om dat je op de plaats van bestemming komt, maar hoe je van de reis zelf geniet. Geldt dit ook voor jou? Dan is een motorrijbewijs halen of een motorfiets aanschaffen een prima idee. Druk de gashendel maar goed in en gaan!

 

2. Je wordt een betere bestuurder


Voel je je nog steeds vaak overweldigd in het verkeer? Of zie je dingen soms nét te laat achter het stuur. Dan is het juist een goed idee om een motorrijbewijs te overwegen. Veel rij-instructeurs geloven dat je van motorrijden daadwerkelijk een betere bestuurder wordt. Niet alleen op de motor, maar ook in ieder ander voertuig. Dit komt doordat je op de motor al heel gauw leert dat je veel kwetsbaarder bent. Doordat je kwetsbaarder bent, leer je ook op een geheel andere manier kijken naar het verkeer. Je overziet gevaar stukken beter dan voorheen, omdat het noodzakelijk is dat je dit doet. Je kunt niet zomaar je knipperlichten van Caferacerwebshop aanzetten en van baan wisselen. Wanneer één automobilist je over het hoofd ziet, zijn de gevolgen niet te overzien. Dit leer je al heel snel in de praktijk.

De meeste motorrijders kunnen dan ook op de snelweg prima beoordelen wie tevens motorrijdt en wie dit niet doet. Het verschil is enorm groot.

 

3. Een andere vriendengroep

 

Vind je het lastig om contact te leggen? Dan is motorrijden zeker wat voor jou. Het zal je vast wel eens zijn opgevallen dat de meeste motorrijders elkaar groeten. En nee, dit betekent echt niet altijd dat ze elkaar kennen. Wanneer je een motor hebt, behoor je direct tot een speciale groep. Wie je ook bent. Of je nu man, vrouw, dik, dun, lang of kort bent. Het maakt niet uit. Je hebt altijd aanspraak en geniet van gezellige contacten. Bovendien is er ook altijd wel wat te vertellen aan elkaar. Bijvoorbeeld de keer dat je een db killer van Caferacerwebshop.com had aangeschaft en anderen daar meer over wilden horen of gewoon het uitwisselen van reisverhalen. Jullie raken nooit uitgepraat. Bij het behalen van een motorrijbewijs, doe je jezelf dan ook eigenlijk direct een vriendengroep cadeau.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *