Zo kies je de juiste koffiemachine voor jouw bedrijf

Je bent opzoek naar goede koffiemachine voor jezelf en jouw personeel. Je zoekt eentje waar iedereen blij mee is. Dat is zo makkelijk nog niet. Er zijn heel veel verschillende koffiemachines, maar welke is nu de juiste voor in jouw bedrijf. Benieuwd welke er allemaal zijn? Dat lees je in dit artikel.

Hoeveel wordt er gedronken?

Als eerst moet je nagaan hoeveel kopjes er per dag worden gedronken, reken ook de klanten mee. Je wilt namelijk overcapaciteit en ondercapaciteit voorkomen. Bij overcapaciteit betaal je voor iets wat je niet gebruikt. Bij ondercapaciteit ontstaan er wachtrijen bij de koffiemachine, dit werkt niet echt mee voor het humeur van de werknemers en er gaat veel tijd verloren.

Wat zijn de behoeftes?

Vraag bij de werknemers wat ze meestal drinken en waar ze behoefte aan hebben. Drinken ze alleen espresso of drinkt iedereen wat anders, zoals cappuccino, latte of chocomelk. Deze informatie is belangrijk als je een koffiemachine gaat aanschaffen. Er zijn ook koffiemachines waarbij je zelf de sterkte van de koffie kunt aanpassen. De ene drinkt de koffie namelijk wat sterker dan de ander. Klik hier voor het aanbod.

Gebruiksgemak

Waar je ook aan moet denken is het gebruiksgemak van de koffiemachine. Wil je graag dat het met één klik op de knop gezet wordt of maakt het je niet uit als je voor een specialere koffie meer handelingen moet verrichten. Denk ook aan de snelheid van het apparaat, kan het twee kopjes tegelijk zetten? Ook hier heb je verschillende machines voor.

Onderhoud

Dit is een belangrijk onderdeel die zeker niet vergeten mag worden. Je hebt geen zin na een lange dag werken om nog de hele koffiemachine schoon te moeten maken. Kies daarom voor een machine die makkelijk schoon te maken is en die weinig onderhoud vraagt. Dit zijn allemaal dingen die je na moet gaan voordat je een koffiemachine aanschaft.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *