De ideale vloer: verschillende materialen

Wil jij de ideale vloer bij jou in huis hebben liggen? Een vloer die past bij jouw interieur? Dit kan soms best lastig zijn, want als je vloer eenmaal ligt kan je het niet makkelijk terug draaien. Daarom is de ideale tip om altijd een aantal stalen mee naar huis te nemen en om die met goed licht (daglicht) met elkaar te gaan vergelijken. In dit artikel zal ik ook twee soorten materialen met elkaar vergelijken, namelijk een houten vloer en een vloer van PVC. Dit zijn twee totaal verschillende soorten materialen. Er zijn natuurlijk nog veel meer verschillende soorten materialen voor een vloer, zoals laminaat of vinyl. Maar in dit artikel ga ik echt specifiek in op de voor- en nadelen van hout en PVC.

 

Naast de keuze in het materiaal kun je natuurlijk ook kiezen voor een specifieke manier van leggen en kun je een kleur uitkiezen. Door de combinatie van materiaal, kleur en legwijze kun je het helemaal passend maken bij jouw interieur. 

Een klassieke houten vloer

Hout is een populair materiaal en dat is al jaren zo. Het is een van de klassieke stijlen die je kunt kiezen voor een vloer. Naast een stenen vloer is hout een van de oudste materialen waarvan ze vloeren maken. Hout is een verzamelnaam, want je kunt uit veel verschillende soorten hout kiezen. De meeste vloeren worden gemaakt van massief hout, omdat dit een stevig materiaal is. Zoals al eerder is gezegd kun je naast materiaal ook een leg manier uitkiezen. Een van de meest klassieke versies bij hout is een visgraat motief. Hout is een goed en stevig materiaal wat lang goed blijft. De meeste mensen vinden dat een houten vloer pas echt mooi is na een aantal jaar, omdat een houten vloer ‘leeft’ en dus nog veranderd nadat het gelegd is. Een groot voordeel van hout is dat je uit veel opties kunt kiezen qua materiaal en manier van leggen, daarnaast kun je ook uit verschillende tinten bruin kiezen. Hout is wel een wat bewerkelijker materiaal, omdat je het moet onderhouden door af en toe te behandelen met olie bijvoorbeeld.

Een moderne PVC vloer

Als je liever iets moderners hebt dan is een PVC vloer erg populair. Het wordt gemaakt van polyvinylchloride en is veel dunner dan hout. Daarom kun je een PVC vloer heel makkelijk combineren met vloerverwarming. Bij een PVC vloer kun je bijvoorbeeld een hout look creëren zonder dat je vloer van hout hoeft te zijn. Een nadeel van PVC is dat het redelijk dun materiaal is, waardoor je ondervloer echt helemaal egaal moet zijn.

Gratis stockfoto met binnen, binnenshuis, comfort

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *