Kunnen er bijwerkingen ontstaan na het nemen van collageensupplementen?

Als je ouder wordt ga je daarvan steeds meer tekenen zien. Het haar wordt dunner en doffer en de huid wordt minder elastisch. Daardoor ontstaan er rimpels, met name van de huid in het gezicht.

Voldoende collageen opnemen uit je voeding is erg lastig, maar door het innemen van een supplement van gehydrolyseerd collageen producten kun je er dagelijks voor zorgen dat je lichaam over voldoende collageen beschikt.

Om het lichaam te ondersteunen om de verminderde productie van collageen na je 25ste te compenseren kun je supplementen slikken. Je kunt je echter afvragen of hierbij ook een risico op bijwerkingen is en zo ja, hoe je deze kunt voorkomen.


Welke ingrediënten kunnen allergieën veroorzaken?

Als eerste is het natuurlijk belangrijk om altijd voor een zo natuurlijk mogelijk product te kiezen. Er zijn namelijk collageensupplementen op de markt die bepaalde toevoegingen bevatten. Denk hierbij bijvoorbeeld aan zoetstoffen en andere smaakstoffen. Dit verlaagt de hoeveelheid collageen in het supplement en kan bovendien tot reacties leiden als je overgevoelig bent voor de gebruikte toevoeging.

Daarnaast zijn er collageen supplementen die op basis van vis zijn gemaakt. Als je allergisch bent voor deze eiwitten zal je mogelijk ook een allergische reactie op het supplement krijgen nadat je het hebt ingenomen. De meeste mensen weten echter prima waar ze allergisch of overgevoelig voor zijn en zullen de ingrediënten altijd bestuderen voordat ze een supplement kopen.


Dosering

Collageen is een lichaamseigen stof en het is niet waarschijnlijk dat je er slecht op reageert. Het wordt algemeen beschouwd en erkend als veilig. Wat echter nog belangrijk is om te weten is de hoeveelheid collageen die je per dag kunt innemen.

Het is namelijk niet zo dat meer altijd beter is. Sterker nog, als je meer collageen inneemt dan wordt aanbevolen, zou je last kunnen krijgen van een opgeblazen gevoel en last van de maag. Daarnaast biedt het nemen van een hogere dosis geen meerwaarde.


Conclusie

Als je de aanwijzingen op de verpakking van het collageen supplement opvolgt is er geen reden om aan te nemen dat je last kunt krijgen van bijwerkingen. Wel is het altijd zaak om de ingrediënten te controleren en te kiezen voor een geschikt product dat geen overbodige hulpstoffen of andere ingrediënten bevat. Op die manier weet je zeker dat je je lichaam optimaal voedt en alle noodzakelijke bouwstoffen aanlevert waardoor het ontstaan en de verergering van de verschijnselen van ouderdom zo lang mogelijk uitgesteld kunnen worden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *