Deze dames yogakleding draag je tijdens yoga

Je denkt eraan om te beginnen aan yogalessen. Als je hieraan begint dan is het ook tijd om yoga kleding aan te schaffen. Je gaat nadenken over welke sportkleding voor vrouwen je aan wil en komt op verschillende dingen. Hieronder leggen wij je uit wat je het beste kunt dragen tijdens een yogales. Een legging of een joggingsbroek? Dat lees je hier:

Welke top?

Bij dames yogakleding is het belangrijk om een goede sport-bh te kiezen. Je hebt verschillende soorten sport-bh’s bij yoga en ook verschillende soorten yogavormen. Bij een rustigere yogavorm kies je voor een basis yogabeha. Hiervoor heb je niet per se een sport-bh nodig. De intensievere vorm van yoga is te vergelijken met het sporten in de sportschool. Hierbij draag je wel een sport-bh voor de extra ondersteuning. 

Als jij meer aan de rustigere yogavormen doet, dan is het handig om te kiezen voor een stretchende en warme yogasporttop. De dikkere sporttops zorgen ervoor dat je warm blijft tijdens de yogaposes die langer vast moet houden. Als jij vooral aan intensieve yoga doet, dan kun je beter gaan voor een luchtige ademende yogasporttop met stretch. De stretch is fijn om alle yogaposes goed en vlekkeloos uit te voeren. De luchtigheid dient als filter. Al het zweet wordt weg gefilterd tijdens je intensieve training. 

Welke broek?

Voor elke yogavorm is het prettig om een yogalegging te dragen die een brede band heeft in de taille. Joggingsbroeken hebben vaak een touwtje bij de taille dat je strakker en losser kunt strikken. Een te strak gestrikt touwtje is niet fijn en werkt niet mee bij de oefeningen die je wil uitvoeren. Ook bij de broeken hangt het af aan de oefening die je wil beoefenen, om welk soort yogabroek je aan doet. Een joggingsbroek of een sportleging? 

Als je intensieve yoga gaat beoefenen en veel zult zweten, dan is het fijn om een legging te dragen die zweet afvoert. Bij de rustige en relaxtere yoga is het fijn om zowel een joggingsbroek als een sportlegging te dragen. 

Dikke yoga kleding

Na het sporten is het altijd goed om een warme trui aan te trekken. Zo blijven je spieren warm en koelen ze niet zo plots ineens af. Ook bij yoga is dit goed. Zorg ervoor dat je voor- en na training een warme trui of joggingsbroek bij je hebt die je dan aan kunt doen. 

Het is belangrijk om je spieren op te warmen en goed warm te houden. Je weet nu wat je aan moet doen en welke sportkleding voor vrouwen je dragen moet tijdens de yoga en voor- en na de yoga. Kijk dus goed naar wat jij aan wil en wat fijn is om aan te doen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *