Welke ontbindende voorwaarden kies ik?

Heb jij een huis op het oog om te kopen en ben je al in onderhandeling met de verkoper? Of sterker nog, zijn jullie er al uit en kan het koopcontract opgesteld worden? Denk dan ook aan de ontbindende voorwaarden. Deze zorgen ervoor dat je in sommige situaties onder de koop uit kunt komen. Ben jij benieuwd welke ontbindende voorwaarden er zijn? Lees dan verder en bepaal welke jij kiest.

Belangrijkste ontbindende voorwaarden

Er zijn meerdere ontbindende voorwaarden, maar toch is de een belangrijker dan de ander. Een van deze belangrijke is voorbehoud van financiering. Als je dit afspreekt kun je nog afzien van de koop als de hypotheek door de geldverstrekker wordt geweigerd binnen de termijn die genoemd staan in de ontbindende voorwaarden. Er wordt geadviseerd een termijn van 6 tot 8 maanden af te spreken. Binnen deze periode moet je de financiering voor de woning rond krijgen of kun je de koopovereenkomst ontbinden als de geldlening wordt geweigerd.

Voorbehoud bouwkundige keuring, door middel van een bouwkundige keuring kom je eer te weten over de technische staat van de keuring. In de koopovereenkomst geef je hieraan uit een maximaal bedrag. Als de kosten uiteindelijk hoger worden dan mag je de koopovereenkomst ontbinden. 

Voorbehoud verkoop eigen woning, deze ontbindende voorwaarde wordt vaak gekozen als je meer zekerheid over je eigen huis wil. Als het niet lukt om binnen een bepaalde tijd je huis te verkopen, dan kun je de koopovereenkomst ontbinden. Ontbindende voorwaarden koopakte, de koopakte is hetzelfde als de koopovereenkomst. 

Koopovereenkomst

Een koopovereenkomst is de overeenkomst tussen de verkoper en de koper. In deze overeenkomst verbindt de verkoper zich aan een zaak een de koper tegen de betaling van een koopprijs. Wat staat er in een koopovereenkomst? In deze overeenkomst staan veel punten. Deze punten staan als volgt: NAW-gegevens verkopers, NAW-gegevens koper, burgerlijke staat kopers + verkopers, legitimatiebewijs, beschrijving eigendom, beschrijving erfpacht, overdrachtsbelasting, betaling van de koopsom kosten en belastingen, eigendomsoverdracht, bankgarantie, staat van de onroerende zaak en nog veel meer. Alle gegevens die nodig zijn bij het kopen of verkopen van een huis.

Als jij een huis op het oog hebt, is het belangrijk goed te kijken naar de ontbindende voorwaarden en welke het best passen bij jouw koop. Je kunt hiernaar kijken samen met jouw aankoopmakelaar of je kunt in overleg beslissen voor welke ontbindende voorwaarden jij gaat.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *