Door welke partij laat je je zonnepanelen installeren?

Nederlanders verbouwen hun huis massaal. Het EIB, het Economisch Instituut voor de Bouw, becijferde dat het aantal verbouwingen blijft stijgen. Een belangrijke oorzaak hiervoor zijn de toegenomen huizenprijzen. Het verbouwen is ook slim, want sommige investeringen zorgen voor lagere maandlasten op de langere termijn. Denk bijvoorbeeld aan zonnepanelen. De terugverdientijd wordt door de steeds betere panelen korter. In dit artikel lees je waar je op moet letten bij het kiezen van zonnepanelen en lees je het belang van goede garanties, die BonGo Solar bijvoorbeeld biedt.

Waar moet je op letten bij het kiezen van zonnepanelen?

Allereerst: Weet je of je dak geschikt is voor zonnepanelen? Zonnepanelen moeten bij voorkeur op het zuiden worden geplaatst, met een hoek van 35 graden. Verder moet je op het vermogen van de panelen letten. Hoe hoger het vermogen, des te minder zonnepanelen je nodig hebt. Bedenk in welke situatie je zit. Rij je elektrisch? Dan is het slim om te kiezen voor veel zonnepanelen met een hoog vermogen. Doordat je elektrisch rijdt verbruik je al gauw meer elektriciteit, wat opgewekt wordt door de zonnepanelen. Denk bijvoorbeeld ook goed na wat je van de overheid terug kan vragen. Zo mag je de btw op je installatie terugvragen. Ook kan je door te salderen je energierekening omlaag krijgen.

BonGo Solar plaats de zonnepanelen vakkundig

Het kan lastig zijn om een geschikte zonnepaneleninstallateur te vinden die je de garantie biedt op een installatie. BonGo Solar is aangesloten bij de Stichting Garantiefond Zonne-energie, waardoor je gebruik kan maken van de fabrieksgarantie. Stichting Garantiefond Zonne-energie, of kortweg SGZE, controleert de vakmannen of zij aan de eisen voldoen. Zo moeten zij minimaal een jaar ervaring hebben in het installeren van de panelen en moeten de partijen financieel gezond zijn. BonGo Solar geeft jou dus de garantie op een goede installatie.

Een goede installatie vergt een goede voorbereiding

Uiteraard moet je je goed inlezen voordat je de zonnepanelen laat installeren. Kijk daarom naar de garanties die de partijen je bieden. Zo ben je verzekerd van een goede aflevering!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *