Bescherm je privacy door het gebruik van een VPN

Mensen worden zich de laatste tijd steeds bewuster van hun privacy en hechten hier steeds meer waarde aan. We willen niet meer dat al onze verrichtingen gevolgd of getraceerd worden. Vroeger waren we hier helemaal niet mee bezig of was niemand zich bewust van het feit dat je gevolgd kon worden. Ter bescherming van je privacy kun je ervoor kiezen om een VPN te gebruiken. Maar wat betekent VPN en wat zijn redenen om het te gebruiken?

Wat VPN betekent

VPN staat voor virtueel privénetwerk en zorgt ervoor dat data op een veilige manier verstuurd kan worden. Een VPN verbinding is versleuteld tussen het apparaat van de gebruiker en de VPN server. Deze versleuteling zorgt ervoor dat mensen buiten de omgeving geen verbinding kunnen maken met het privénetwerk. Het gaat vaak om netwerken voor bedrijven of onderwijs organisaties.

Waar VPN voor wordt gebruikt

Een VPN verbinding wordt voornamelijk ingezet om privacy voor de gebruiker te garanderen. De gebruiker moet het idee hebben dat zijn gedrag niet door andere partijen gevolgd kan worden. Een VPN verbinding wordt ook gebruikt als bescherming tegen pogingen van hackers en om blokkades als verre afstanden te omzeilen. Je kunt een VPN verbinding verkrijgen door een abonnement te nemen op een VPN service.

Voordelen van VPN verbindingen

Zogezegd heb je bij een VPN verbinding de zekerheid dat niemand van buitenaf met je meekijkt. VPN verbindingen zijn minder snel te hacken dan Wifi netwerken en daarom een betere optie om als beveiligde verbinding te fungeren. Via een VPN verbinding is het ook makkelijker om programma’s in het buitenland te kijken dan via een andere verbinding. Vaak is de beveiliging van een VPN wat uitgebreider om bijvoorbeeld het inloggen via een VPN niet te makkelijk te maken.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *