Handige verzekeringen waar je niet snel aan denkt

Er zijn veel verzekeringen waar iemand gebruik van kan maken. Sommige verzekeringen zijn bekender dan andere verzekeringen. Zo is een autoverzekering en de zorgverzekering erg bekend in ons land. Een brandverzekering is ook redelijk bekend. Hier is er veel informatie te vinden over de brandverzekeringen. Er zijn echter nog tal van andere verzekeringen die iemand kan afsluiten. Laten we een paar minder bekende verzekeringen afsluiten

De schade inzittendenverzekering bij een autoverzekering

Veel mensen met een autoverzekering denken niet aan de schade inzittendenverzekering. Het is een verzekering waarbij een dekking wordt verzekerd voor de schade van de inzittenden bij een ongeval. Het is slim om hiervoor te kiezen. Er is ook een ongevallen inzittendenverzekering. Het is slim om hiervoor een verzekering af te sluiten, zodat men deze schade kan vergoeden. Het dekt ook de schade als de bestuurder en verzekerde schuld is aan het ongeval.

De rechtsbijstandsverzekering

Een goede rechtsbijstandsverzekering is handig als er juridische hulp nodig heeft. Hoewel het geen onbekende verzekering is, wordt hij niet altijd afgesloten. Het is echter goed om deze verzekering te hebben. Helemaal wanneer je een geschil verwacht rondom het kopen of verkopen van een woning, het werk of een ruzie met de buren over bijvoorbeeld de erfscheiding. Weet echter dat een rechtsbijstandsverzekering niet direct dekking biedt. Zaken welke al speelden gelden niet. Wanneer iemand echter zijn huis wil gaan verkopen of onraad ruikt op het werk kan er wel een afsluiten. Mocht er zich dan wat voordoen dan heeft men al de dekking om rechtsbijstand te krijgen.

Een reisverzekering met annuleringsdekking

Als er een reis gepland wordt is het goed om nog voordat de reis geboekt wordt een reisverzekering af te sluiten met een annuleringsdekking. Mocht de reis onverhoopt niet doorgaan en gaat het om een gedekt evenement? Dan wordt de hele reissom teruggestort. Hoogst waarschijnlijk zou anders het hele geldbedrag verdwenen zijn zonder ook maar een dag genoten te hebben van de vakantie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *