Wat moet je regelen voor het te laat is?

Het leven beweegt in razendsnel tempo en voordat je het weet flitst je leven voorbij en blaas je je laatste adem uit. Je kan in 2019 op manieren sterven die er 50 jaar geleden nog niet waren en dat is verontrustend. Je wilt dat voordat je overlijdt, je zeker weet dat alles goed geregeld is. Maar wat valt er allemaal te regelen?

Uitvaart

De gemiddelde begrafenis of crematie kost €7500,-. Dat is een hele hoop, vooral als je van tevoren niets geregeld hebt. Tegenwoordig kun je zelf voor je eigen uitvaart sparen. Hiermee kan zowel de uitvaartverzorger, rouwkaarten, uitvaartdienst en de kist worden betaald. Er zijn allerlei uitvaartverzekeringen die deze diensten aanbieden. De een goedkoper dan de ander en ze bieden verschillende pakketten aan. Het is belangrijk dat u eerst deze pakketten en verzekeringen vergelijkt. Gelukkig kunt u online uitvaartverzekeringen vergelijken. Op deze manier maak je de beste keuze en zie je welk pakket van welke verzekering het beste bij je past.

Testament

Tegenwoordig maakt men veel minder testamenten, maar het is nog steeds van belang vooral als je de erfenis van jouw erfgoed goed geregeld wilt hebben. Je kunt jouw testament opstellen bij een notaris. In je testament leg je vast wat er gebeurt met je geld, huis, bezittingen en schulden na het overlijden. Als je geen testament opstelt dan zal de wet bepalen wat er met jouw bezittingen gebeurt, om te voorkomen dat dit gebeurt zul je op tijd een testament moeten opstellen samen met een notaris. Als echtpaar is het niet mogelijk om samen een testament op te stellen. Ieder doet dit voor zichzelf en zal dan in zijn eigen testament hun eigen wensen en laatsten woorden kunnen opstellen. Daarom is het belangrijk dat u dit vooraf doet!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *