Linkbuilding anno 2019, wat zijn de mogelijkheden?

Linkbuilding is anno 2019 nog steeds een belangrijk onderdeel binnen zoekmachine optimalisatie. Hoewel er veel ontwikkelingen zijn binnen SEO en linkbuilding blijft het principe nog steeds hetzelfde. Het verkrijgen van een link naar jouw website op een ander domein. Maar welke mogelijkheden kan je hiervoor gebruiken en welke zijn tegenwoordig het meest effectief?

Linkruilen

We beginnen met linkruilen. Hierbij bied je een website aan waarop anderen een link kunnen plaatsen in ruil voor een link van jou op hun website. Dit kan vanaf je eigen domein zijn, maar ook een heel andere site, zodat er geen waarde van ‘jouw’ website verloren gaat. Het gaat dan om een ABC linkruil.

Wanneer je geen ruilmateriaal hebt en niet vanaf je eigen domein wilt linken naar andere websites kun je er ook voor kiezen om anderen te betalen voor het plaatsen van een link naar je website. Afhankelijk van de kwaliteit en bezoekers van de website zal het bedrag bepaald worden.

Gastblogs schrijven

Een andere manier om verwijzingen naar je website te krijgen is door gastblogs te schrijven. Je benadert dan website eigenaren of bloggers om een artikel voor op hun website te schrijven. In het artikel dat je schrijft verwerk je een link naar je eigen website. Het scheelt de website eigenaar een hoop tijd, omdat jij het artikel schrijft en zij het enkel hoeven te plaatsen. De blog kan je vinden door in google blog + het onderwerp waarover je het artikel wilt schrijven in te typen.

Persbericht

Wanneer je groot nieuws hebt, bijvoorbeeld na het uitvoeren van een grootschalig onderzoek of bij een overname, kun je ervoor kiezen om een persbericht uit te sturen. Door diverse websites en redacties te benaderen kun je het nieuws onder de aandacht brengen. Verwerk een link in het persbericht en wanneer het bericht dan gepubliceerd wordt levert dat een verwijzing op van de website. Dit linkbuilding bureau kan je hierbij helpen en met andere vormen van linkbuilden.

Goede artikelen schrijven

De laatste en misschien wel belangrijkste manier van linkbuilding is het schrijven van kwalitatief goede artikelen. Wanneer je artikel heel informatief is zullen mensen dit vanzelf gaan delen. Niet alleen op social media, maar ook op fora en op andere websites. Dit is de meest natuurlijke vorm van linkbuilding en levert vaak de beste resultaten op. Dit is een goede manier om backlinks te verkrijgen van kwalitatieve websites met een hoge autoriteit.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *