Hoe werkt geld beleggen?

De laatste jaren beleggen steeds meer mensen omdat de rente op hun spaarrekening niks meer waard is. In dit artikel wordt uitgelegd waarom je geld moet beleggen en het antwoord gegeven op de vraag: Hoe werkt geld beleggen?

Tegenwoordig kan je in elke sector wel aandelen kopen. In panden, voetbalclubs of in de bitcoin. Het is allemaal mogelijk en ook in eerste instantie vrij eenvoudig. Er zijn zelfs apps waarbij je alleen aan hoeft te geven of de koers zal dalen of stijgen.

De meeste mensen beleggen omdat ze verwachten er meer geld uit te halen dan dat ze erin investeren. Door geld te beleggen hopen mensen dat hun belegging meer waard wordt. Buiten dat je belegging wellicht meer waard wordt keren veel bedrijven ook dividend uit. Dividend is een geldbedrag dat je krijgt omdat je in een bedrijf hebt geïnvesteerd. Als het bedrijf winst maakt krijg je een deel van de winst als dank van vertrouwen. Helaas keren niet alle bedrijven dividend uit. Ook is het belangrijk om te weten waar je in investeert. Een goede belegger stop niet zijn geld in zaken waar hij geen verstand van heeft.

Waar kan ik mijn geld beleggen?

De meeste mensen die beginnen met beleggen doen dit bij een online broker of bij hun bank. Dit is de makkelijkste optie om je geld te beleggen vaak hoef je alleen aan te geven in wat je wilt investeren en het bedrag dat je wilt investeren.

Korte termijn beleggen

Het woord zegt het al. Het is een belegging in korte termijn. Mensen beleggen op korte termijn als ze snel geld willen verdienen. Vaak gaat dit om veel geld. Geld beleggen op korte termijn is een stuk risicovoller dan geld beleggen op de lange termijn.

Lange termijn beleggen

Als je bijvoorbeeld wilt sparen voor je pensioen kan je het beste beleggen op de lange termijn. Het heeft minder risico’s dan beleggen op korte termijn en is dus een stuk veiliger. Ook haal je relatief meer geld uit beleggingen op lange termijn.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *