Stappenplan voor het vergelijken van uitvaartverzekeringen

U zit erover na te denken om een uitvaartverzekering af te sluiten. Dit is niet geheel onverstandig, aangezien een gemiddelde uitvaart al snel € 8.000 kost. Met een uitvaartverzekering zorgt u er voor dat u uw nabestaanden niet opzadelt met de kosten van uw uitvaart. Zo’n 70% van de Nederlanders hebben daarom een uitvaartverzekering afgesloten. In Nederland zijn er twaalf verzekeraars die een uitvaartverzekering aanbieden. Als u een uitvaartverzekering wilt afsluiten zijn er een aantal factoren waarmee u rekening dient te houden. In dit artikel worden deze factoren toegelicht zodat u eenvoudig een uitvaartverzekering kunt vergelijken.

 

1. Kies een type uitvaartverzekering

Er zijn drie soorten uitvaartverzekeringen. Hierbij wordt er onderscheid gemaakt tussen de kapitaalverzekering en naturaverzekering. De kapitaalverzekering keert geldt uit wanneer u komt te overlijden. Bij de naturaverzekering wordt er een vergoeding gegeven voor de vooraf gesproken uitvaartdiensten. Er bestaan ook combinatieverzekeringen. Beslis daarom voor uzelf eerst welke type verzekering u het meeste aanspreekt.

2. Bepaal de hoogte van de dekking

Het is raadzaam om de kosten van uw uitvaart te bereken. Er zijn online verschillende rekentools te vinden die dit voor u kunnen bereken. Dit is vaak een lastige keuze, aangezien u moet nadenken over de invulling van uw uitvaart. Let er op dat door inflatie de kosten van een uitvaart over de jaren kunnen toenemen. Daarom kunt u het verzekerde bedrag laten indexeren. Indexeren betekent dat de waarde van de uitgekeerde som die wordt uitgekeerd elk jaar procentueel meestijgt. Hierdoor wordt uw verzekering jaarlijks meer waard. Uw maandpremie wordt hierdoor wel hoger.

3. Bepaal uw maandpremie

De premie wordt bepaalt door verschillende factoren. Allereerst heeft de looptijd invloed. Dit verschilt per verzekeraar. Ook de dekking is bepalend. Hoe hoger de dekking, des te hoger uw maandpremie. Let wel goed op de voorwaarden. Sommige uitvaartverzekeringen lijken voordelig, alleen is er bijvoorbeeld geen sprake van een ingebouwde indexatie, of worden uw kinderen niet automatisch meeverzekerd. Op deze wijze kunt u beoordelen hoe hoog u uw maandelijkse premie wilt hebben.

4. Uitvaartverzekeringen vergelijken

De laatste stap is om uitvaartverzekeringen te vergelijken. Er zijn online verschillende vergelijkingswebsites te vinden die overzichtelijk de maandelijkse premie van verzekeraars weergeven. Zo kiest u eenvoudig een uitvaartverzekering die bij u past.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *