Tips voor het kiezen van een pensioenverzekering

Vraagteken

Een pensioen is het geld dat je spaart om op latere leeftijd inkomsten te genereren. Het kiezen van een pensioenverzekering doe je niet iedere dag en is niet gemakkelijk. Er zijn pensioensverzekeringen op de markt en het kiezen tussen deze kan verwarrend zijn. Hier zijn enkele dingen om over na te denken bij het kiezen van een persoonlijk pensioen.

 • Shoppen

  Shop rond om jezelf de grootste keuze te geven en neem de tijd om zoveel mogelijk informatie te krijgen voordat je beslist. Je kunt ook een vergelijkingswebsite gebruiken om aanbieders te vinden en pensioenproducten te vergelijken.

 • Vergelijk

  Vergelijk producten van verschillende aanbieders. Vraag naar het document met de belangrijkste feiten voor elk pensioenplan dat je overweegt. Dit is een samenvatting van alle belangrijke feiten over de pensioenregeling. Verzekeraars zijn verplicht om je deze informatie te geven en je kunt een klacht indienen als ze dat niet doen,

 • Betaal op tijd

  Zorg ervoor dat je de bijdragen kunt betalen. Er kan een minimale betaling zijn. Als je een krap budget hebt of onregelmatige inkomsten hebt, controleer je of je verplicht bent tot regelmatige betalingen of dat je kunt variëren in hoeveel en wanneer je betaalt.

 • Check de kosten

  Controleer welke kosten je zult moeten betalen en wanneer. Deze kunnen bestaan ​​uit administratiekosten, overdrachtskosten, kosten voor het beheren van je beleggingen, boetes als je een betaling mist of je pensioen vervroegd opneemt. Kosten die in mindering worden gebracht op je fonds, hebben invloed op de hoogte van je pensioen.

 • Bekijk risiconiveau

  Kijk hoe het geld wordt geïnvesteerd en welke keuzes je hebt. Zorg dat je tevreden bent met het risiconiveau dat je neemt

 • Vraag om advies

  Vraag om goed advies van een onafhankelijke financieel adviseur

 • Niet direct ‘tekenen’

  Teken niets totdat je helemaal blij bent.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *