Waar vind je goede thermojassen?

Wist je dat de laagste temperatuur die ooit op aarde is gemeten 89.2 graden onder nul was? Deze ijskoude plek bevond zich op Antarctica, om precies te zijn bij een Russisch onderzoeksstation. Gelukkig beleven we in Nederland nooit zulke koude temperaturen. Toch is een goede thermojas in de winter best welkom in ons koude kikkerlandje. Daarmee houd je het lekker warm en dat is natuurlijk wel zo comfortabel. Maar waar vind je goede thermojassen op welke factoren moet je letten bij het aanschaffen ervan? Lees snel verder voor het antwoord!

Tip 1: Koop waterbestendige thermojassen
Ten eerste is het heel belangrijk om thermojassen van goede kwaliteit te kopen. Dit zorgt voor goede bescherming tegen allerlei weersomstandigheden, variërend van regen tot een hagelbui, storm en de kou. Een thermojas van goede kwaliteit moet waterbestendig en warm zijn. En natuurlijk wil je ook dat het lekker comfortabel zit. De prijs-kwaliteitverhouding is belangrijk, maar toch is het goed om verder te kijken dan dat. Thermojassen van goede kwaliteit zijn vaak niet heel goedkoop, maar wel duurzaam. Je kunt ze de komende winters gebruiken en voelt je nooit meer koud en bibberig. Bovendien hoef je niet elk jaar opnieuw naar de winkel voor een nieuwe thermojas. En dat is ook wat waard!

Tip 2: Kies een thermojas die jou perfect past
Een thermojas van goede kwaliteit moet als gegoten zitten. Let daarom niet alleen op de waterbestendigheid, maar ook op de maat. We raden aan om een jas in een iets grotere maat te kopen zodat jouw dikke winterkleding er goed onder past. Het is natuurlijk niet fijn wanneer jouw dikke trui niet onder de thermojas past. Hetzelfde geldt voor te korte mouwen. Ook dat voelt oncomfortabel en ziet er niet mooi uit. Kies daarom een jas met extra lange mouwen. Tenslotte moet een thermojas ook weer niet te groot zijn. Je hebt een goede maat als de  naad zich precies op het puntje van jouw schouder zit. Tip: doe je armen even omhoog als je de thermojas past. Kun je ze gemakkelijk in de lucht houden? Dan zit je goed.

Tip 3: Draag een thermojas gemaakt van sterke materialen
Diverse winkels en webshops bieden thermojassen van verschillende materialen aan. Let goed op het soort materiaal dat je wil gaan dragen. Dit bepaalt voor een belangrijk deel de kwaliteit van een jas. Het is natuurlijk niet de bedoeling dat je het buiten alsnog koud hebt door te dun materiaal. Kijk daarom altijd even op het etiket aan de binnenkant van thermojassen. We raden aan om een exemplaar met veel wol te gebruiken. 60 procent of meer wol is prima en houdt je lekker warm als het kwik flink zakt. Of het je ook beschermd bij -89 graden op Antarctica betwijfelen we, maar in Nederland komt dat vast wel goed.

Tip 4: Kies voor synthetisch materiaal
Misschien ben je van plan om naar een plek te gaan waar het regelmatig regent en stormt. In dat geval is het verstandig om een thermojas van synthetisch materiaal uit te kiezen. En als dit exemplaar ook nog eens een speciale coating heeft hou je het zeker warm. Wel is het belangrijk dat de jas goed ademt. Bij thermojassen van goede kwaliteit is dit vrijwel altijd het geval. Maar informeer er voor de zekerheid toch even naar voordat je een aankoop doet.

Tip 5: Probeer de ritssluiting altijd even uit
Tenslotte  hebben echt fijne thermojassen een goede ritssluiting. Ook daarmee voorkom je dat je in de wintermaanden de bibbers krijgt. Dankzij de rits krijgt de wind namelijk geen vat op je en dat is wel zo fijn. Controleer tijdens de aankoop altijd even of je de rits gemakkelijk open en dicht krijgt. Is dat het geval? Dan heb je waarschijnlijk een sterke en duurzame thermojas gevonden waar je jarenlang van kunt genieten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *