Waarom verdienen voetballers zoveel geld?

Voetballers verdienen enorm veel geld. Waarom is dit eigenlijk zo? Zal dit te maken hebben met hun korte loopbaan of toch iets anders? Sommige mensen vinden het niet eerlijk dat voetballers zoveel geld verdienen. Vaak wordt er een vergelijking gemaakt met een ander beroep dat meer arbeid moet leveren en minder geld verdient. In dit artikel gaan we erachter komen waarom voetballers zoveel verdienen. 

Hoe ziet een dag eruit van een profvoetballer?

Profvoetballers trainen meestal iedere dag 2 tot 3 uurtjes op de club. Naast het trainen op de club gaan ze vaak ook nog naar een sportschool om hun prestaties te verbeteren. Naast het trainen moeten ze ook goed letten op hun eten. Neem een voorbeeld aan Ronaldo, die eet iedere dag gezond en cheat bijna nooit. Verder hebben profvoetballers veel vrije tijd op een dag. Er wordt wel hard gewerkt maar er is ook wel veel vrije tijd. 

Waarom krijgen profvoetballers zoveel salaris?

In de wereld van voetbal gaat enorm veel geld in om. Denk aan Neymar die voor 222 miljoen verkocht werd aan PSG. De reden dat er zo veel geld omgaat in voetbal is dat het de populairste sport ter wereld is. Voetbalclubs verdienen aan ticketverkoop, televisie rechten, sponsoren, deelname aan toernooien, etc. De inkomsten worden meer als de club meer wint. Dat betekent dat de club de beste spelers moeten binnen halen. Vandaar dat spelers zoveel geld verdienen.

Wie zijn de best betaalde Nederlandse voetballers?

In de gehele voetbalwereld is er dus veel geld. Over het algemeen krijgen Nederlandse voetballers minder salaris dan bijvoorbeeld Engelse voetballers, omdat de meeste Nederlandse voetballers in de Eredivisie spelen (waar salarissen relatief gezien lager zijn).

 

Toch zijn er een aantal Nederlandse voetballers die een hoog salaris ontvangen. Op voetbalblog Doordebenen zijn de top 3 best betaalde Nederlandse voetballers beschreven.

Individuele deals

Naast het salaris dat de profvoetballers iedere maand krijgen hebben ze ook nog eigen inkomens. Vaak hebben ze sponsordeals met sportmerken. Ook zijn er een aantal voetballers die hun eigen merk hebben. Denk aan Ronaldo met zijn eigen kledingmerken. 

Conclusie

Een voetballer traint iedere dag en moet ook goed op zijn eten letten. Ze verdienen zoveel omdat voetbal erg populair is en er veel supporters zijn. In de verdiensten van een club zit een verband namelijk: hoe beter een speler is, hoe meer er wordt gewonnen, hoe meer mensen er kijken, hoe meer er verdient wordt. Naast het salaris dat de voetballers verdienen hebben ze vaak ook nog individuele verdienste, zoals eigen merken of sponsor deals. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *