Waarom zonnepanelen nemen?

Het klimaat is in de huidige samenleving een steeds belangrijker begrip aan het worden. De aarde is aan het opwarmen en steeds meer mensen neemt de taak op zich om mee te helpen om deze opwarming tegen te gaan of te verlangzamen. Er zijn meerdere manieren waarop we dit proberen te doen. Zo zoeken we naar een productie van groene recyclebare energie, maar ook proberen  we steeds meer energie op te slaan en te besparen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan warmtepompen.

Wat zijn de voordelen van zonnepanelen?

Zonnepanelen nemen kan voor grote voordelen zorgen. Allereerst is het natuurlijk een hernieuwbare energiebron. We weten natuurlijk dat zonnepanelen zonlicht omzet in elektriciteit, en dus energie, die wij in huis weer kunnen gebruiken. Op deze manier hoef je dus geen fossiele brandstoffen te gebruiken om energie te produceren. Zo komt er dus geen koolstofdioxide vrij en zorgt dit dus voor een milieubewust effect. Het broeikaseffect wordt niet versterkt door stoffen die uit de bodem naar boven komen, daardoor wordt er dus minder warmte vastgehouden door de atmosfeer en warmt de aarde uiteindelijk minder snel op. Ideaal dus.

Een ander voordeel zijn financiële gevolgen van het aanschaffen van zonnepanelen. Allereerst stijgt de waarde van het huis met panelen op het dak, maar wanneer je zonnepanelen hebt, hoef je ook niks te betalen voor de stroom die je daarmee opwekt. De energie die je dus produceert is gratis. Voordat je hier de vruchten van kunt plukken, moet je natuurlijk eerst wel een grote investering doen. Echter heb je deze investering in gemiddeld 7 jaar weer terugverdiend. De panelen gaan een stuk langer mee dan 7 jaar, wat dus betekent dat de zonnepanelen uiteindelijk een stuk winstgevender zijn voor de consument.

Wat zijn de nadelen van zonnepanelen?

Het klinkt allemaal perfect, maar toch zijn er ook nadelen verbonden aan zonnepanelen. Zo kan het voorkomen dat er duiven onder de zonnepanelen gaan zitten, of vogelnesten onder de zonnepanelen worden gebouwd. Allereerst is dit gevaarlijk voor de vogels zelf, maar ook voor de zonnepanelen kan dit veel narigheid mee brengen. De eieren van de vogels worden te warm, terwijl de vogels met hun ontlasting ervoor kunnen zorgen dat de bedrading van de zonnepanelen kapot kan gaan.

Tenslotte ben je naast de investering van de zonnepanelen, ook geld kwijt aan het onderhoud van de zonnepanelen. Ondanks dat de zonnepanelen niet om veel onderhoud vragen, is het wel het advies om minimaal eens per jaar een controle te laten doen.

Gratis foto's van Duif

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *