Hoe kies je een fiets voor je kind

Het uitzoeken van een goede fiets voor je kind kan best een hele uitdaging zijn. Mede doordat alles aan de fiets al direct in verhouding een stuk groter is, dan dat dit bij een normale fiets voor volwassen is, is het des te lastiger te kiezen voor een fiets die past en ook fijn fiets bij je kind. Kortom, hoe vind je nu de perfect fiets? In dit artikel gaan we een aantal punten met je bespreken, die ervoor zorgen dat jij bij de aanschaf van een kinderfiets verzekerd bent van een goede en vooral veilige en degelijke fiets voor je zoon of dochter.

Wat is belangrijk bij de aanschaf van een kinderfiets?

Het kopen van een kinderfiets is in principe bijna hetzelfde als de aanschaf van een normale fiets. Het enige wat belangrijk is om rekening mee te houden, is dat je absoluut geen fiets aanschaft voor je kind die veel te groot is. Veel ouders denken namelijk dat ze er verstandig aan doen een fiets op de groei te kopen, maar dit is absoluut niet het geval! Wanneer je opzoek gaat naar een fiets voor je kind, dan zal je al snel opvallen dat de indeling qua maat gaat op basis van de maat van de wielen van de fiets. Dit kan dus zijn 20’’. 20’’ geeft aan dat de fiets banden bevat van 20 inch. Dit staat gelijk aan een fiets voor kinderen van ongeveer 5 a 6 jaar. Kies je voor een maat groter, dus 24 inch, dan zal deze geschikt zijn voor kinderen vanaf een jaar of 8.

Zo hoog moet het zadel staan

Gemiddeld genomen wordt er bij volwassen tijdens het stellen van het zadel gekeken naar de hoogte van de heupen. Dit is bij kinderen ook het geval, alleen dan net even een stukje anders. Zo stel je het zadel af op circa 1,08 keer de lengte van de binnenkant van de benen. Dit kun je eenvoudig meten met een meetlint. Om er zeker van te zijn, dat je kind goed bij z’n trappers kan en ook met de beide benen op de grond, kun je ook op basis hiervan bepalen hoe hoog jij het zadel wilt zetten. Wanneer je een fiets koopt bij het zwarte fietsenplan, dan zullen deze zaken volledig voor je geregeld worden. Zo hoef je dus zelf helemaal nergens achteraan en hoef je alleen te kijken welke fiets je graag wilt. De rest wordt vervolgens volledig voor je ontzorgt, zodat je er zeker van bent, dat jouw kind een fiets krijgt, die volledig voldoet aan alle gemakken, zodat hij of zij heerlijk en onbezorgd kan gaan rondfietsen.

Wil jij naast een mooie kinderfiets ook een moederfiets kopen, dan vind je hier de moederfietsen met de laagste prijsgarantie www.hetzwartefietsenplan.com/1281-moeder-laagste-prijs-garantie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *