3 tips voor het besparen met een herlaadkaart

Een herlaadkaart / prepaid simkaart gebruiken op je telefoon: het heeft een aantal specifieke voordelen. Zo heb je onder andere volledige vrijheid over het opwaarderen en de kosten die je hierbij maakt. Bovendien zit je nergens aan vast, en ben je flexibel. Al deze redenen maakt het gebruiken van een herlaadkaart fijn. Toch is het ook fijn om te kunnen besparen met een prepaid kaart. Dit is op een aantal manieren mogelijk. In dit artikel lees je 3 tips voor het besparen met een herlaadkaart!

Besparen op herlaadkaarten

Voordat je direct overgaat tot het aanschaffen van een prepaid simkaart, is het handig om te weten hoe je kunt besparen op herlaadkaarten. Hieronder zie je drie tips:

 

  1. Kies voor een aanbieder met voordelige tarieven
  2. Maak gebruik van prepaid acties
  3. Kom voordeliger uit met prepaid bundels

 

Hieronder lees je per tip een toelichting!

1. Kies voor een aanbieder met voordelige tarieven

Prepaid tarieven zijn de beste manier om erachter te komen hoe goedkoop (of duur) je uitkomt. Het gaat hierbij om de volgende tarieven:

 

  • Tarief per belminuut
  • Tarief per sms
  • Tarief per MB
  • Starttarief (voor bellen)

 

Door prepaid providers op basis van bovenstaande tarieven te vergelijken, weet je direct welke aanbieders voordeliger zijn. Voor een van deze providers kun je kiezen om te besparen met een herlaadkaart.

 

Aangezien je met prepaid per belminuut, sms & Mb betaalt, zijn de tarieven hiervoor van groot belang wanneer je wilt besparen. 

2. Maak gebruik van prepaid acties

Hoewel prepaid acties minder gebruikelijk zijn dan acties voor bijvoorbeeld abonnementen, is het nog altijd gewoon mogelijk om te besparen door gebruik te maken van een dergelijke actie.

 

Deze hebben veelal de volgende kenmerken:

 

  • Een gratis simkaart. Je ontvangt de herlaadkaart kosteloos thuis.
  • Gratis tegoed die je ontvangt bij het bestellen van een prepaid simkaart. Dit tegoed staat er dan al automatisch op. 
  • Korting op de simkaart.

 

Aanbiedingen zijn natuurlijk altijd een goede manier om op producten en diensten te besparen. Dit geldt dus ook voor prepaid simkaarten!

3. Kom voordeliger uit met prepaid bundels

De laatste tip: schaf prepaid bundels aan om voordeliger uit te komen. Met bundels ontvang je een bepaalde hoeveelheid MB’s (internet) en/of belminuten / sms’jes. Deze zijn een bepaalde periode geldig (vaak een maand). Hierna vervalt het tegoed.

 

Hoewel je met een bundel dus wel alleen tijdelijk gebruik kunt maken van je tegoed, betaal je in verhouding wel minder dan wanneer je gebruik maakt van normale prepaid tarieven. Dit maakt bundels geschikt voor als je wilt besparen met herlaadkaarten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *