Afdekprofielen en lekdorpels in uw voordeel

Header

Muurafdekprofielen en lekdorpels dienen ter bescherming van uw muren en ramen tegen de natte weersomstandigheden. Voor hellende en vlakke mogelijkheden wordt het ook toegepast als randafwerkingen bij dakbedekkingen. Naast dat het functioneel is wordt het door architecten ook steeds vaker gezien als karakteristiek en het is gemakkelijk tot strakke hoeken uit te breiden. Afdekprofielen worden voornamelijk toegepast in de nieuwbouw en renovatieprojecten. Lekdorpels zorgen ervoor dat het regenwater geleid wordt en lekstrepen tegen te houden.


Zijn aluminium muurafdekprofielen relevant?

De aluminium muurafdekprofiel kan zelfs met een rond aanzicht gerealiseerd worden maar komt voornamelijk voor bij platte of hellende daken. De rubber tussen de profielen zorgen voor een perfecte passing die ervoor zorgt dat vervorming wordt tegengegaan. Het is waterwerend en dempt het geluid van de regen die op het oppervlakte terecht komt. De muurafdekprofielen worden fabrieksmatig op maat en naar al uw wensen samengesteld. De maten zijn geheel naar eigen wens door te voeren. In de meeste gevallen worden de hoeken gelast in combinatie met opgezette of dichte einden. De profielen worden vastgezet met lijm, lasnaden, bouten of met popnagels. Aluminium is zeer populair door zijn lichte gewicht, roestbestendigheid en vrijheid in vorm. 


Wat houden aluminium lekdorpels in?

Waterslagen, raamdorpels of lekdorpels zorgen voor weerkaatsing van het regenwater doordat de dorpels in een bepaalde hoek worden geproduceerd. Het metselwerk van uw muren en de ramen worden hierdoor niet aangetast door hevige weersomstandigheden. Er kan namelijk vocht tussen de muren ontstaan. Een lekdorpel in zijn functionaliteit voorkomt dat dit zal gebeuren. De aanschaffing van lekdorpels kan u veel onkosten schelen. De aluminium lekdorpels zijn leverbaar in verschillende lengtes en het is geheel op maat te produceren. Lekdorpels worden onder een kozijn geplaatst die iets uit zullen steken buiten de gevel om het regenwater schuin af te laten lopen.


Al uw vragen beantwoord door vakmensen in de metaalbewerkingsindustrie

Bent u op zoek naar muurafdekprofielen en/of lekdorpels? Of zoekt u een erkend metaalbewerkingsbedrijf in de buurt? Twijfel dan niet om een metaalbewerkingsbedrijf die hoog aangeschreven staat te bezoeken. Er wordt dan samen met u gekeken naar de opties voor uw gevels. Ook op de websites zult u genoeg informatie terugvinden over de diverse opties. Deskundige vakmensen in de metaalindustrie vertellen u alles wat u moet weten over afdekprofielen en lekdorpels.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *