Een goede zithouding is het halve werk.

Het zal niet als een verrassing komen dat, wanneer je een zittend beroep hebt, je op een dag de eerste pijntjes in je rug of schouders begint te voelen. Vaak gaan deze beroepen gepaard met het lang zitten achter een laptop, waardoor je toch ook inspannend zit en vaak een verkrampte houding aan neemt. Hoe kun je jouw zithouding verbeteren en de verkrampte uren achter je laptop iets aangenamer maken?

Uiteraard gaat het hierbij om een goede houding. We verstaan onder deze houding het plaatsen van de voeten onder de knieën zodat de benen in een hoek van 90 graden staan. Deze hoek moet tevens ook voor de heupen aangehouden worden, zodat je met een rechte rug achter je bureau zit. Ondersteun je rug met de leuning en verschuif je hoofd niet verder dan de hoek van je heupen. Natuurlijk kun je deze houding zelf aannemen, maar zolang je niet de juiste materialen hebt, wordt ook dit erg lastig om een hele dag vol te houden en zul je merken dat je in houding steeds meer naar beneden zult zakken. In dit geval is het dus van belang in bezit te zijn van een ergonomisch bureau. Dit is een zit-sta bureau dat versteld kan worden in verschillende hoogtes. 

De beste combinatie hierbij is om daarnaast ook gebruik te maken van een bijpassend ergonomische bureaustoel. Dit houdt de rug ontspannen en biedt de natuurlijke S vorm van de wervelkolom een goede ondersteuning tijdens je werkdag.

Het wisselen van verschillende houdingen is daarnaast van groot belang. Blijf niet de hele dag op je oude vertrouwde bureaustoel zitten, maar probeer ook eens om een half uurtje staand te werken. Met een ergonomisch bureau is dit uitstekend in te stellen. Hierdoor kan de wervelkolom zich weer herstellen en uitstrekken naar de juiste vorm, waardoor je minder snel last van verschillende drukpunten zult krijgen. Zitten is het nieuwe roken, maar op deze manier maak je het veel gezonder voor jezelf!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *