De elektrische plooifiets uitgelegd

Elektrische vouwfietsen zijn uniek. Bij deze fietsen zijn de voordelen van een vouwfiets gecombineerd met wat elektrische hulp. De keuze voor een vouwfiets wordt meestal gemaakt vanwege het gemakkelijk meenemen en opbergen van de fiets. Mensen vinden het belangrijk dat de fiets licht en compact blijft en deze ook gemakkelijk mee de trein en kan. De elektrische vouwfiets wordt steeds populairder.

Elektrische plooifiets

Een elektrische plooifiets is dus een vouwfiets met elektrische hulp. Je ziet ze met de dag vaker in het straatbeeld. Dit komt vooral doordat de fiets handig in gebruik is en het kunnen opvouwen. Je neemt de fiets gemakkelijk overal mee naar toe. Veel gebruikers vinden het gemak groot. Het is een ideale fiets om te gebruiken als je bijvoorbeeld in een andere stad werkt en nog ongeveer 20 tot 30 minuten van het station naar kantoor moet. Of ben je gek op reizen en steden bezoeken? Neem deze elektrische vouwfiets dan mee de trein in. Om de echte lange afstanden te rijden en te toeren is de fiets minder goed geschikt.

De voordelen van een vouwfiets

De elektrische plooifiets heeft meerdere voordelen. Het grootste gemak is dat je de fiets echt overal mee naar toe kunt nemen. In het openbaar vervoer reist de fiets kosteloos met je mee. Dit mag ook tijdens de spitsuren en bij gewone fiets is dat niet toegestaan. Je hoeft voor de fiets geen fietsdrager aan te schaffen. Je kunt de fiets gemakkelijk opbergen. En de fiets is ideaal in gebruik in een autovrij stadscentrum. En zo zijn er nog wel veel meer voordelen te bedenken en op te noemen.

Waar moet je op letten bij de aankoop?

Elektrische plooifietsen zijn te koop in veel verschillende modellen. Als je er één wilt aanschaffen dan is het verstandig om vooraf te bekijken welk model het beste bij jou past. Sommige modellen zijn meer gericht op het goed kunnen plooien en zijn erg compact. Bij andere modellen is misschien juist de batterij van de fiets beter. Ook is het ene modellen juist geschikt om dagelijks te gebruiken en op het andere model is het fijner om langere afstanden te rijden. Bedenk goed wat voor jou belangrijk is voordat je overgaat tot de aankoop van een e-plooifiets. Kijk bij vansprint.be voor verschillende geschikte modellen.

Gewicht van een elektrische fiets

Hoeveel weegt een elektrische fiets nu eigenlijk? Zonder de accu weegt de fiets ongeveer 20 tot 26 kg. Het gewicht van de accu komt hier dan nog bij. Een accu weegt ongeveer 2,5 tot 3 kg. Gemiddeld is een elektrische fiets 6 tot 8 kilo zwaarder dan een normale fiets.

Het gewicht van vouwfietsen ligt tussen de 10 en 15 kg. Het is gewicht is afhankelijk van de materialen die gebruikt worden. De zwaardere vouwfietsen hebben een lagere prijs. Ze hebben een steviger kader, maar ze zijn wel gemaakt van minderwaardige materialen. Deze slijten ook sneller. De lichtste vouwfiets is 8,5 kg. Het is mogelijk om dit model vouwfiets als handbagage mee te nemen het vliegtuig in.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *