Waarom kantoorpanden laten schoonmaken?

Vaak lopen mensen met de vraag in hun hoofd van waarom kantoorpanden laten schoonmaken? Is dit namelijk wel zo belangrijk en wat is het doel om dit te doen of laten doen. Je kunt denken er zullen niet voor niets speciale bedrijven zijn die kantoorpanden schoonmaken. De schoonmaak van een kantoorpand wordt namelijk meestal gedaan door een extern bedrijf. Het schoon hebben en tevens houden van een kantoorpand is van groot belang. Nu kun je ervoor kiezen om zelf met een emmer zeepsop en een bezem aan de slag te gaan, maar je kunt het ook uitbesteden. 

Daar gaan we het over hebben in deze blog en beantwoorden we de vraag waarom kantoorpanden laten schoonmaken? Benieuwd naar het antwoord en de meerdere voordelen? Lees dan hieronder verder.

Productiviteit verhogen

Het eerste punt dat belangrijk is om de vraag waarom kantoorpanden laten schoonmaken is dat een opgeruimde en schone plek zorgt voor meer productiviteit. Werknemer raken bij een opgeruimd kantoor en bureau namelijk minder snel afgeleid. Het positieve gevolg daarvan is dat ze zich gedurende voor een langere tijd kunnen concentreren. Daarnaast hoeven ze niet meer tussen de stapels papier op zoek te gaan naar dat ene dossier. Of dat er iets niet gevonden kan worden vanwege de rommel. Een kantoorpand schoon laten maken scheelt dus ook een hoop tijd bij medewerkers.

Lager ziekteverzuim

Door het steeds meer flexibele werken zijn er vooral vee voordelen te benoemen. Echter op hygiënisch gebied ook een aantal nadelen. Meerdere mensen of collega’s maken namelijk gebruik van dezelfde faciliteiten. Dit is niet de meeste ideale situatie op het gebied van hygiëne. Het komt namelijk vaak voor dat er maar weinig mensen intern zijn die hun verantwoordelijkheid nemen voor het schoonmaken van een bureau, computer of het legen van de prullenbak.

Er zijn diverse onderzoeken die een verband leggen tussen het schoonmaakonderhoud op kantoren en de gezondheid van de werknemers. Er bestaat zelfs een aantoonbaar verband tussen hoge hygiëne en een laag ziekteverzuim!

Kantoorpand is visitekaartje

Niet alleen werknemers komen je kantoorpand binnen, maar ook (potentiële) klanten. Je kunt je kantoorpand daarom zeker beschouwen als je visitekaartje. Je wilt tenslotte niet dat mensen een slechte eerste indruk krijgen van jou en je bedrijf. De juiste en schone uitstraling is daarom ontzettend belangrijk voor het doen van zaken. Je kunt tenslotte maar één eerste indruk maken. 

 

Niet alleen de focus op de binnenkant

Naast dat de binnenkant een visitekaartje is voor je bedrijf mag je de buitenkant natuurlijk niet vergeten. Het aanzicht is net zo belangrijk als de binnenkant en daar hoort het wassen van de ramen en het reinigen van de gevel ook bij. Schonen ramen zijn tenslotte erg belangrijk voor de uitstraling van het pand. Gevels worden door de jaren heen aangetast door de verschillende weersomstandigheden en vervuilingen. De gevels kunnen er daardoor slecht uit gaan zien. Echter kan dit met hoogwaardige apparatuur en de juiste reinigingsmiddelen weer schoongemaakt worden. 

Je hebt nu kunnen lezen wat het belang is van een kantoorpand schoonmaken. Het is niet alleen de uitstraling, maar ook de hygiëne voor de medewerkers. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *