Hoe kan je jezelf verzekeren voor letselschade?

Letselschade

Als je gewond bent geraakt bij een ongeval, is een van de soorten dekking voor autoverzekeringen die van voordeel kan zijn, de bescherming tegen letselschade. Een letselschade verzekering, kan je helpen beschermen als je bij een ongeval gewond raakt. Sommige mensen gaan er automatisch van uit dat als ze al dekking voor de gezondheidszorg hebben, een verzekering voor letselschade niet nodig is, maar dat is misschien niet altijd waar. Je ziektekostenverzekering heeft eigen risico’s en limieten, en een letselschade verzekering kan je helpen om je ziektekostenverzekering af te trekken of om kosten te betalen over de limieten heen als je gewond raakt bij een ongeval.

Wat dekt een letselschadeverzekering?

Ook zijn er verschillende andere kosten die voortvloeien uit een ongeval dat een verzekering voor letselschade je kan helpen betalen, naast medische en ziekenhuisrekeningen, waaronder:

  • Inkomsten voortzetting
    Als je in een situatie verkeert waarin je geld verliest als gevolg van een ongeluk, kan verzekering je compenseren voor het loon dat je verliest.
  • Verlies van diensten
    Je verzekering kan je helpen kosten te betalen die verband houden met het betalen van iemand om je kinderen van en naar school te brengen, kosten voor het bezorgen van boodschappen als je niet op eigen kosten kunt winkelen of kinderopvangkosten als je verwondingen het tijdelijk onmogelijk hebben gemaakt om voor je kinderen te zorgen.
  • Overlijden
    Hoewel het iets is waar niemand aan moet denken, kunnen begrafeniskosten duur zijn. Als het ergste gebeurt als je achter het stuur zit, kan je letselschade verzekering je familie helpen de kosten van je begrafenis te betalen.

Zoek je een letselschadeverzekering? Klik hier voor de specialist in letselschade in Nederland.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *