Meer aanbestedingen winnen

Als organisatie ben je steeds opzoek naar nieuwe manier om groei te realiseren en bedrijfsprocessen te verbeteren. Tegenwoordig zijn er talloze manieren om de organisatie te promoten. Met de komst het internet zijn kan je nu ook heel gemakkelijk jouw doelgroep targeten en die advertenties te tonen. Deze manier van leadgeneratie is sterk groeiende. Een andere manier om je bedrijf te laten groeien is om je als organisatie in te schrijven op aanbestedingen.  Online zijn er verschillende sites te vinden waar bedrijven hun opdracht aanbieden. Samen met andere bedrijven kan jij je op deze opdracht aanmelden en een gepaste offerte sturen. De best passende offerte zal uiteindelijk winnen.

Onderscheiden

Omdat er bij aanbestedingen vaak veel concurrentie is, is het belangrijk dat jij als organisatie jezelf onderscheidt van de rest. Omdat jij wel graag winst wil maken moet je als organisatie kijken naar andere manieren om jezelf te onderscheiden in plaats van dat je de goedkoopst mogelijke offerte opstelt. Één van de mogelijk manieren is het behalen van ISO certificaten. Met de certificaten kun je aantonen dat jij serieuze en kwalitatieve partij bent. Één van de meest bekende ISO certificaten is het ISO 9001 certificaat. Met het behalen van dit certificaat toon jij aan dat de organisatie voldoet aan de internationale eisen op het gebied van kwaliteitsmanagement.

MVO

Een andere manier om je te onderscheiden bij een aanbesteding is om aan te tonen dat Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen (MVO) een belangrijke factor is in de dagelijkse bedrijfsvoering. Het belang van MVO wordt steeds groter en bedrijven nemen dit ook steeds vaker mee in de afweging voor een samenwerking. Met het behalen van het ISO 14001 certificaat toon je als organisatie aan te voldoen aan de internationale standaard voor milieumanagement.
Het behalen van het een ISO certificaat is niet iets wat je even snel behaalt. Samen met een consultant ga je een traject in om de dagelijkse bedrijfsvoering te verbeteren. Het kost in het begin tijd en geld maar deze investering zal zich op de lange termijn terugverdienen.

Als je gefocust bent op het verbeteren van je organisatie is het behalen van ISO certificaten een mooi vertrekpunt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *