Wat wil ik later worden?

Al op een jonge leeftijd moet je gaan beslissen wat je later wilt worden als je groot bent. Je kunt nog alle kanten op en de wereld ligt aan je voeten. Maar hoe weet je nou wat bij je past? Hieronder lees je een aantal tips & tricks over welke baan bij jou zou kunnen passen.

Orde & structuur

Heb jij altijd je agenda bij de hand en een overzicht van alle verjaardagen van je vrienden en vriendinnen? Dan is een rol als projectmanager jou op het lijf geschreven. Je begeleidt een team naar het eind doel van een project en doordat jij alles onder controle hebt dankzij je project management software verloopt dit gehele project soepel. Je houdt je eigen overzicht maar weet iedereen op de hoogte te houden van het project door middel van jouw project management tools.

Creatief

Ben jij een heel creatief persoon? Kun je prachtig tekenen of misschien wel heel goed ontwerpen? Dan zijn er meerdere kanten waar je heen kunt gaan. Kijk bijvoorbeeld eens naar product designer of architect. Je zou ook stripboektekenaar kunnen worden of graphic designer. Er zijn vaak veel cursussen die je kunt volgen om jouw creatieve skills naar een volgend level te tillen.

Verzorgend

Als je van nature altijd al een helpende hand hebt geboden aan mensen in je omgeving is dat een hele mooie kwaliteit om in te zetten in je dagelijkse werkzaamheden. Ook hier kun je meerdere kanten op, je kunt heel praktisch aan de slag als verzorger in een verzorgingstehuis. Of je zou bijvoorbeeld met dieren aan de slag kunnen als dierenarts.

Goed met cijfers

Op de middelbare school was jouw sterkte vak wiskunde en geen som is te moeilijk voor jou. Je ziet snel genoeg of een factuur wel of niet klopt en wat er aangepast zou moeten worden. Met deze skill set kun je bij vrijwel elk bedrijf aan de slag, want elk bedrijf heeft te maken met cijfers en klanten. Een opleiding tot boekhouder helpt jou om je inzicht in cijfers te verbeteren. Misschien wil je wel een eigen onderneming opbouwen?

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *